D E S I G N

Ja jag har fixat lite med designen nu ikväll.Jag tror den blev rätt ok men jag vet inte en, vad tycker ni ???

Jag gick också alldeles nyss igenom bilder på Astrid när hon var ca 9 veckor gammal och gud vad tiden går fort!! Men ibland är det skönt också att valp tiden börjar på att sluta men ibland vill man ju att hon fortfarande ska vara lika liten och söt men men när Astrid blir uppmot 2 år så vet man inte om det kommer nån mer liten poolare hem hit ???

Nog om det nu.Jag skulle vilja komma på nån bra lek till Astrid som vi kan göra inne eftersom det blir så mörkt på kvällarna nån som har nått förslag??

Nu måste jag nog gå och kamma henne också för när hon lekt med katten i huset är hon som en liten pälsboll hihi
Det får bli några bilder på Astrid när hon var 8-9 veckor

Hmm min sko smakar nog jätte gott


VALPKURS

Ja idag har jag varit på valpkurs fast det tråkiga var att idag var det sista gången så det känns lite tråkit nu att man inte kommer att träffa vissa hundar nå mer....

Men jag ska berätta vad vi gjorde.

Förts sammlades vi utanför pizzerian.Sedan när alla hade kommit tog vi våra ryggsäckar med fika i och gick på en härlig prommenad genom skogen ner till havet.Men när man gick i skogen så var det ganska många nedförsbackar och broar.Så nu när det börjar på att bli vinter och halt så fick vovvarna träna på att GÅ BAKOM men det behöver dom bara göra när dom går ned för backarna och över broarna. Och tänk på att det är jättebra att göra det nu när det blir vinter och är halt ute.

Men efter vi gått i Skogen en stund kom vi fram till havet.Där stannade vi och fikade och hundarna fick lite godis.Sen gick vi vidare ner mot stranden så då fick de hundar som var badsugna bada.Men Astrid gick bara och doppa tassarna hon....

Och efter det tog vi vägen hem till bilarna där det blev ett litet tack till ledaren och lite små saker som vi skulle tänka på nu när det blir jul som att nr

1. Inte låta vårat julgodis stå där hundarana kan komma åt det.

2. Inte ge hunden VINDRUVOR eftersom att den kan bli allvarligt sjuk av det och till och med dö !!!

3. Och tillsist låt inte marschallerna stå där hunden kan kliva och bränna sig på !!!


Ja sådär det var vad vi gjorde där.Och när vi kom hem blev det mat , kloklippning och en riktig kammning.Så nu vet ni vad vi gjort idag....

F O D E R

Ja jag tänkte skriva om lite olika foder idag.Som tex Vad Astrid använder och först hade hon 


ROYAL CANIN MINI PUPPY
Sedan när det tog slut så rekomenderade dom att vi skulle ha ROYAL CANIN MINI ADULTMen det gillade Astrid inte alls så mycket så nu när hon är 8 mån så har vi börjat köpa
ROYAL CANIN WEST HIGHLAND WHITE TERRIER ADULT som jag tycker är det klart bästa för HENNE
Sen vet jag också att det finns ett bra foder som heter ORIJEN som jag vet några andra har.

Sen har vi också HILL'S foder som alla veterinärer rekomenderar !!
 
Ja sådär nu har jag tippsat lite vad jag använder och vet som finns som är rätt bra:)  Men det är bra att höra med uppfödaren vad dom använder till sina hundar...

T Ä V L I N G

Ja nu när det är första advent imorgon så skulle det väll sitta fint med en liten hund kalender till Astrid så gå in och tävla på spoileddog.blogg.se som vi :)" P I P I S "

Ja Astrid har fått en liten pipis av mormor för att hon fyllde 8 månader i Fredags!

Och nu kan jag börja hundblogga igen för att idag fick jag hem min nya dator så nu är det bara att skriva på !!

Men dagarna bara flyger iväg Astrid och jag går ut och går och leker med pipisen varje dag.Men vi gör ju också andra saker som är mycket mera tråkigare som att klippa klorna.

Men jag klipper dom 1 gång i veckan och jag brukar göra det varje Söndag efter vi varit på hundkurs.Men det viktigaste man ska göra är att aldrig ge upp hur mycket en hunden försöker ta sig loss.Utan det är DU som måste vara bestämd och ge dig tusan på att nu ska alla klor klippas.Och efter du klippt klorna så kan du leka och busa med hunden så att den vet att det kommer något kul efter klo klippningen.Och här kommer det lite bilder när Astrid busar med sin " PIPIS "

Sädär nu fick ni lite bilder men en del vart lite suddiga eftersom det var lite mörkt i rummet :)


P O S T E N

Jaa idag kom den efterlängtade port a poon på påsten.Så nu sitter den så fint på Astrids koppel :)

Även att jag inte skrivigt på ett tag är för att min dator har flippat ur.

Men dagarna har gått fort för mig och lilla Astrid endå.Synd är väll bara at det varit så himmla tråkit väder :(  Men istället har vi busat på inomhus med favo leksaken "LILLAHUND" hihi.

Men sen ska vi nog gå på en prommenad för vi måste ju passa på nu när det är fint väder .....

En sak till Astrid har fått någon konstig grej på huvudet det ser ut som en vårta kan hundar ha det ?? Det skulle vara snällt om ni svarade :)


Vinsten som nu ligger hemma


WESTIE!

Tänkte berätta lite fakta om West Highland White Terrier idag !!!

ALLMÄNT:

Westien härstammar från Skottland där den var en mycket populär grythund.För med sin smidiga och behändiga lilla kropp kunde den ta sig ner i grytena enkelt och smidigt.

Den är en glad , positiv och väldigt snäll hund.Det finns inte en bättre vän en en Westie.Den är alltid glad och framåt att göra saker.Ett stort plus är att den är väldigt lätt lärd.

PÄLSVÅRD:

Westien behöver trimmas ca : 4 gånger per år om man inte ska ställa ut.Sen behöver den en daglig kammning VARJE dag för att deras päls ska må så bra som möjligt.


NEGATIVT:

Hmm något som är negativt med en Westie är att den kan bli skällig om man inte förebygger redan första dagen man hämtat sin valp.

Och eftersom det är en terrier så är dom väldigt envisa och man måste ha ett stort tålamod med dom.Men annars tycker inte jag att det är något större problem med dom.

AKTIVITETER:

Ja det är ju väldigt populärt med att ställa ut Westisar ( vilket jag inte är intresserad av ) så det kan man ju göra med den.

Sen kommer vi till det jag ska göra så fort lilla Astrid fyllt 1 år så ska vi börja i AGILITY.

Sen kan man ju också hålla på med lydnad som den är jätte duktig på.


VIKT:

Westien väger ungefär runt 8 kgOch om det är någonting mer som ni undrar så är det bara att lämna en liten kommentar i ordet fritt =)

HUNDLEKAR?

Ja jag tänkte tippsa om lite roliga hundlekar som man kan göra med sin hund:


1. Det klassiska "HÄMTA BOLL" kasta din boll och säg till hunden hämta bollen och när han har hämtat bollen ropar du / lockar på honom/henne att komma till dig med bollen.OBS kasta ALDRIG pinnar för det är så lätt att dom sväljer den och då kan det bli riktigt allvarligt!!!!
2.  "DRAGKAMP" Ta en tennisboll och en gammal strumpa som du inte är så rädd om.Sen lägger du tennisbollen
I strumpan och knyter en knut så att inte bollen kan rammla ut.Sen är det bara att börja drak kampen.Men   
kom ihåg att en självsäker hund inte behöver vinna lika mycket som en osäker hund.Utan låt den osäkra
hunden vinna oftare för att öka sitt självförtroende!!

3.  "KOM OCH SÖK" är en variant av kurragömma fast man säger åt hunden att stanna och så tar man en godis och springer och gömmer sig.Och när man gömmt sig så ropar man kom och sök och när hunden hittat dig berömer du den genom att ge den godisen.

4. Vi avslutar med en tanke lek "FLASKAN" Ta en flaska ( liten plast coca-cola flaska.Skär upp några godisar och läg dom i flaskan ruska lite med flaskan så att hunden blir lite extara taggad och lägg ner flaskan och låt hunden få ur godisen utan hjälp.


Ja sädär nu fick ni lite enkla lekar att göra så nu är det bara att sätta igång för eran hund vänar ju (;
H U N D S H O P P I N G ? ?

Ja det är mycket som jag skulle vilja shoppa till Astrid fast mest ganska onödiga saker som hon inte behöver fast jag tycker det är så gulligt t.e.x denna söta "TASSBÄD" från minidog.se
Tassbädd "Ludde" 60x50cm


Och denna söta att ha nu när det går mot vinter och blir kallt skulle nog Astrid uppskatta att ha denna när vi är ute och går ... Och den finns inne att köpa hos Hundskafferiet.se


Tabitha & Angus

Lammullskappa by Tabitha & Angus


Också hittade jag dessa söta matskålar.Jag tyckte dom var lite roliga eftersom det finns plats att lägga ett ben vid sidan :) Den hittar ni också inne hos Hundskafferiet.se

Matskål "Zen" by WetnozJa sådär nu fick ni reda på lite grejer Astrid vill ha "Hehe" Och kanske får hon något i julklapp vem vet??

see you♥

W H I H I :D

Jag och lilla Astrid har vinnit en Port-A-Poo som vi tippsade om för ett tag sedan inne hos Härliga Hund
Så nu är jag och Astrid jätte glada :)

Och en till bra sak är att det snöar för fullt här hemma.Så jag och Astrid har varit ute och lekt och idag, så
jag filmade henne även med min filmkamera och gud så kul det var !!!!!  Och sen gick vi in och jag kamma henne så att hon inte blev tovig och efter det så vart hon väääldigt trött och gick och la sig min lilla sötfis.....

Hur reagerade era hundar när första snön kom??denna har vi vunnit och enligt mig så är det en väldigt bra uppfining ;D
see you♥

Och just ja glömm inte att vara med och tävla om en t- shirt till din lilla vovve hos SpoilMe gå in och tävla tävla tävla där också !!!!

see you ♥


Och nu är det såhär att jag känner en som just nu dragit igång med en liten blogg tävling så gå in hos
Lolla och var med och tävla där :) även fast det inte har något med hundar att göra !!

Och tillsist så måste jag bara lägga upp denna tävling fast den inte också har nånting att göra med hundar.Men jag vill så gärna vinna den endå nu när det går mot jul.Så gå in hos ett rött monogram och tävla där....

Sådär nu får det vara nog med tävlingar för i dag :) :)

HUND SHAMPOO

Ja jag tänkte berätta lite kort vad det är för hund shampoo Astrid använder och hon använder :

ESPREE CUCUMBER MELON SHAMPO

Och det tycker jag är skitbra.Det finns även andra shampon från ESPREE som kan vara mer anpassad för eran ras men den här som Astrid har passar till ALLA pälsar!!! Och denna doft är ljuvlig att dofta på och den passar att använda till alla hundar som trimmas både professionellt och vardaglit eller som klipps.Den är säker för både valpar och Kattungar och den är INTE djurtestad!!

Så jag rekomenderar att köpa den och den kostar ca 150 :- och den är kanske till och med billigare om man köper den via internet....

Och så här ser den ut :)see you♥

HÄRLIGA HÖST BILDER

Japp idag var jag ute och knäppte härliga höst-bilder som blev rätt så bra.

Men nu har ju all snö som kom igår smält bort :( och det var ju lite tråkit eftersom jag tänkte knäppa lite härliga första snö bilder men thats life ^^( 

Men jag har iallafall tränat med Astrid i lång lina och det är så kul att se när hon lär sig så snabbt.Så jag rekomenderar starkt att ni köper en lång lina och en bra bok som ni kan läsa mycket om hur man arbetar med långlina.

Men nu kommer bilderna som jag lovade :Ja sådär där kom det lite bilder från mig för hon ällsskkaar att vara på den där stenen. Men endel blev lite suddiga för det börja på att mörkna ute men men söt är on endå :O)


see you♥

FÖRSTA SNÖN ÄR HÄR ^ ^ )

Jaa idag kom den efterlängtade första snön här hemma.Och det var en stor upplevelse för lilla Astrid som älskade det.Hon och hennes bästa poolare  min lilla kisse lilla bus var ute och lekte i snön kan man säga.Men det var inte så kul att gå ut sen och pinka tyckte hon för det var ju alldeles för kallt hihi.....


Men det är några som undrar vart Astrid är på dagarna när jag går i skolan och då kan jag ju berätta att hon är med sin jätte snälla mormor som bara bor några meter från där jag går i skola så det är bara att lämna henne på morgonen och hämta henne efter skolan.Så det blir alltid en liten promenad varje dag till och från mormor men sen går vi ju också en daglig promenad.Och nu när hon är liten så går vi ut nästan varje dag och tränar i långlina.


Sen så undrar även några stycken om jag tänker hålla på med någonting med Astrid och det ska jag ju självklart för när hon är uppåt 1 år så ska vi börja träna agility.För just nu så tränar vi bara lite lätt hemma för att inte överanstränga hennes skellet som inte växt färdigt en, men ni får väll hålla koll om vi dycker upp i någon tävling framöver ;)


Och här ser ni en trött Astrid efter allt bus i snön....   Och när hon kom in så blev det såklart en liten kamning
Och självklart ville Lilla bus vara med på kort


T Ä V L I N G

Japp nu drar Härliga Hund igång med en tävling :) Där du kan vinna en Port-A-Poo eller en Mini-Poo så gå in och tävla tävla tävla!!!!!!!!!RSS 2.0