O j O j O j ......

Vad länge sedan det kom ett inlägg SORRY inte meningen men jag och lilla Astrid har haft fullt upp :)

Men jag kan ju börja berätta att Astriad har trimmats för första gången :) och det gick så bra så.Nu har jag även höstlov hela veckan och jag ska då ge Astrid all min tid.

Vi har också gått på hund promenad eftersom att valpkursen var instäld kul kul.Men det kunde ha varit bättre väder men en sak som jag tycker ska bli kul är att se hur Astrid reagerar när första snön kommer.Eftersom hon föddes mot våren när det inte fanns någon snö.Och nu bor hon ju uppåt NORRLAND.

Idag har vi också gått på lång promenad med polaren Torsten som är en sträv hårig tax och super snäll.Då träffade vi även 2 st långhåriga taxar och dom blev snabbt vänner.

Och nu ska jag också gå ut och gå samma runda med '' BONZO'' som är en liten problem hund men som är jätte snäll.Jag går då rundan med honom och tränar honom att inte dra.Och tro det eller ej men jag har gått med honom 2 gånger och han har nästan slutat att dra men det är en bit kvar:DSå jag kommer fortsätta att skriva hur han utvecklas också här på bloggen...

Imorgon ska jag nog bara vara med Astrid hela dan och vi får se om josse kommer och hjälper mog med Astrid och visar mig hur man kan trimma lite ^^)

Men vist blev hon fin nu när hon trimmades ???


FÖRE

Efter
Och medans Astrid var på trimmning så köpte jag denna söta lilla tröja till henne :) men tro inte att jag är ett sånt där freak som köper massor av kläder till hunden utan den här är hennes enda tröja!!! Utan låt hunden vara utan sånt.Man kan ha en bara till festligt eller högtid tycker jag när man vill att sin hund ska vara lite fiin.....see you♥

H u n d t r ä f f + f i k a

Ja idag var jag och Astrid på hund träff + 3 hundar till. Eftersom att det inte blir någon valpkurs på 2 veckor så bestämde vi att vi skulle träffas endå.Så att först fick hundarna leka av sig lite med varandra och efter det tog vi dom på en promenad ner till havet där vi stanade och fika.Och när vi gick så hade vi hundarna i långlina ( 8 m lina ) och det var riktigt kul. Så att nästa vecka är det inte heller någon kurs så då ska vi träffas endå också.


Så att detta är en kul sak att göra med sin hund och man kan ju anmäla sig till hundpromenader också om man vill ,och det är bra om man vill träna social träning med sin hund :) see you♥

T Ä V L I N G ! ! !

Jaaap nu är det tävling igen inne hos Gizmo & Leeloo där ni kan vinna en sele som är varm och skön nu när det går mot vintern igen.Så gå in och tävla tävla tävla......

see you♥


Daglig Skötsel

Ja nu tänkte jag berätta vad jag gör för daglig skötsel med min lilla West highland White Terrier ( Westie som dom oftast kallas)

1. Jag känner igenom henne ifall att hon har någon festing eller om jag hittar några knölar på henne.Och eftersom jag har en hund som kräver mycket pälsvård kollar jag även om hon har några hår-tovar.

2. jag kammar henne så att det inte blir några hårtovar mm.

3. Jag borstar tänderna på henne ca 1-2 gånger i veckan.

4. Jag klipper klorna varannan vecka så om man klipper dom lite varje vecka behöver man inte oroa sig för att dom är så långa.

5.Och till sist tar jag med henne ut på en härlig prommenad.

Ja sådär nu fick ni veta hur Astrids dagliga skötsel ser ut.Och kom ihåg att göra detta  varje dag och inte för eran skull utan för erans hund skull :)

där har jag precis myst färdigt med Astrid och hon har somnat


see you♥

 


Valp-kurs med läran om långlina samt miljöträning!!

Hej allihopa förlåt för att det inte kommit något inlägg på ett tag men jag har haft så fullt upp men här kommer det ett iallafall.

Tänkte berätta vad jag gjort på valpkursen dom senaste 2 gångerna.

Jo såhär är det att nu har vi börjat använda långlina på hundarna som dom får träna på.Eftersom det är många som går i skogen med hunadarna kopplade och ej kopplade är det här med lång lina en mycket bra idee.Eftersom det finns liner som är hur låna som helst så kan man ju ha en sån på hunden när man är ute i skogen.För hur kul är det för en hund att gå kopplad i skogen då kan man ju hellre köpa en lina som är 25 m lång och fortfarande ha hunden under kontroll.Der viktigaste med att ha långlina är att alltid låta den ligga på marken men den får inte ligga på marken ihop rullad utan den måste vara utrullad.Träna när ni har linan på att ropa på hunden att den ska komma och gör den inte det så drar du bara lite linan och berömer hunden när den kommer emot dig.Ja nu har ni fått veta lite om långlina och det kommer jag skriav mycket mer om....


Nu till vad jag gjorde sist på valpkursen:

Igår skulle vi nämligen gå en runda runt lillfjärden.Och det är en liten runda runt en liten sjö mitt i stan där man möter mycket joggare,hundare och mycket mer.Så det var en väldigt bra miljöträning för min hund eftersom vi bor ute på landet så möter inte vi så mycket hundar och joggare så vi ska helt klart åka in till stan igen och gå runt lillfjärden.

Ja sädär nu hoppas jag att ni fick lära er något nytt igen


see you ♥kula att göra i skogen nu när det är höst med din vovve ^^

Jaa nu ska ni få veta lite kula saker att göra med din hund i skogen nu när det ä höst..SÅ vi drar väll igång då

  • Förts kan ni göra lite skogs agility och då kan ni låta eran hund gå på stockar som ligger ned.Och det är jätte bra för då tränar hunden sin balans.Den kan också få hoppa över träd som ligger ned och få hoppa upp på stenar

 

  • Nästa grej ni kan göra är att gömma godis på stenar , stockar och i träd det är ganska kul.

 

  • Och till sist kan ni ju ta massor av höst bilder på eran vovve hur härligt är inte det???Ja sådär nu har ni fått reda på lite saker ni kan göra ute i skogen.Men om ni har några andra tipps så kan ni kommentera det till mig så kan jag länka till eran blogg :P

Och en till sak nu har Astrid fått en trimmtid också om ca 3-4 veckor så då kommer hon bli snygg <3


Är hon snygg eller ???????

see you♥

 

 


RSS 2.0